RAM 1500 TRX

RAM 1500 TRX

WALK-IN, DRIVE-OUT
20210528-P1415684

De gloednieuwe 2021 Ram 1500 TRX is het top roofdier van de truckwereld

De gloednieuwe 2021 Ram 1500 TRX is het top roofdier van de truckwereld en bevestigt Ram Truck als leider  in off-road trucks in Noord-Amerika. Ram TRX breidt de light-duty line-up uit en zet nieuwe maatstaven voor vermogen en prestaties onder de half-tons pick-up trucks met de 6,2-liter supercharged HEMI® V-8 motor.

“De gloednieuwe 2021 Ram TRX zet de norm voor pick-ups met extreme prestaties en verstevigt de positie van Ram Truck als leider op het gebied van off-road trucks,” zegt Mike Koval, Head of Ram Brand, FCA – Noord-Amerika. “Ram heeft een sterke geschiedenis van high-performance trucks en TRX voegt daaraan toe terwijl het de light-duty line-up uitbreidt met de beste combinatie van prestaties, capaciteiten, luxe en technologie van het segment.”

 

 

P1415186-1

Met een vermogen van 702 pk en een koppel van 650 lb.-ft. drijft de 6,2-liter supercharged HEMI V-8 motor de Ram TRX naar een topsnelheid van 118 mph. In combinatie met een TorqueFlite achttraps automatische transmissie met hoog koppel levert de Ram TRX een nieuw prestatieniveau: 0-60 mijl per uur (mph) in 4,5 seconden en de kwart mijl in 12,9 seconden bij 108 mph.

De 6,2-liter supercharged HEMI V-8-motor, een beproefde en betrouwbare high-performance motor, levert topvermogen voor langere rijsessies zonder verslechtering van de prestaties.

 De 2021 Ram TRX profiteert van een waterdoorlaatbaarheid tot 32 inch, een trekvermogen tot 8.100 kg en een maximaal laadvermogen van 1.310 kg.

P1415220-1

Nieuw esthetisch design paart gebeitelde vorm aan extreme functie

De gloednieuwe 2021 Ram TRX heeft een agressieve houding en een onmogelijk brede, gespierde carrosserie die er overheen gewikkeld is. Net als een mixed martial arts-vechter in een op maat gemaakte smoking, maakt de Ram TRX een indrukwekkend visueel statement met een scherp “zandloper” carrosserieontwerp dat composietflares en spatbordkuipen heeft die zijn uitgerekt om agressieve 35-inch Goodyear Wrangler Territory 325/65/R18 All-Terrain-banden te bedekken.

P1415144-1

De Ram TRX is 8 inch breder in vergelijking met de rest van het Ram 1500-gamma, en de composiet flares helpen om een toename van 6 inch in spoorbreedte te compenseren. Normaal heeft de Ram 1500 een wiel dat 8 inch breed is, maar het TRX-ontwerpteam moest plaats bieden aan een wiel dat 9 inch breed is.

 De vooras werd 20 millimeter naar voren geschoven om plaats te bieden aan de 35 inch Goodyear Territory All-Terrain-banden die exclusief voor TRX werden ontworpen. De 35-inch banden zijn verkrijgbaar met 18-inch wielen met hielklauw en accentringen in bijpassende kleur.

P1415223-1

LED markeringslichten flankeren de voorbumper, waardoor een dreigend lichtbeeld ontstaat dat de TRX nog meer onderscheidt van alle andere voertuigen op de weg – dag en nacht. Een nieuwe, aluminium motorkap is voorzien van heldere LED-verlichting die in de motorkapschelp geïntegreerd is.

 De motorkapschelp is verantwoordelijk voor 50 procent van de lucht die de 6,2-liter supercharged HEMI V-8 motor binnenkomt, terwijl de andere 50 procent via de grille binnenkomt. Designelementen zoals de functionele motorkapschelp worden aangevuld door secundaire details, zoals het functionele luchtgordijn net buiten de koplampen, dat de hogedrukzones op de voorste hoeken ontlast en lucht door de spatborden laat stromen.

Een unieke R-A-M badge, grille, motorkap, skid plates en stalen bumpers helpen de TRX te voldoen aan extreme functionele doelstellingen. De R-A-M badge is groter in vergelijking met de rest van het Ram 1500-gamma en heeft een nieuw “flow-through” ontwerp dat de luchtstroom bevordert. Volledig zwarte premium LED-koplampen, inclusief dubbele bi-functionele projector koplampen, zijn standaard.

 TRX-kopers kunnen kiezen voor een optionele verstevigingsstang over de volledige lengte voor extra bescherming van de carrosserie/dorpel of voor traditionele off-road treeplanken in aluminium met poedercoating. Optionele carrosserie- en motorkapafbeeldingen zijn als paar of afzonderlijk verkrijgbaar.

 De Ram TRX is voorzien van nieuwe stalen laadbakken die breder zijn dan die van een traditionele Ram 1500. Een op de bodem gemonteerde reservewielhouder is beschikbaar naast het standaard full-size reservewiel dat onder de bodem zit, tussen de achteras en de trekhaak. Premium LED-achterlichten zijn standaard op de TRX en de randen zorgen ervoor dat de dodehoekbewakingsfunctie rond de verlengde buitenkanten van de laadbak kan kijken.

 De achterkant van de truck wordt afgesloten met een grote R-A-M badge, vergelijkbaar met die op de Rebel, die zich over de achterklep uitstrekt. Middelste markeringslichten, zoals te zien op de Ram Heavy Duty modellen, zijn weggewerkt tussen de achterklep en de achterbumper.

 De nieuwe esthetiek krijgt een nog grotere visuele impact met oversized trekhaken voor en achter op de truck, en geïntegreerde dubbele 5-inch uitlaatpoorten die de functionele prestatiedoelstelling onderstrepen.

 

P1415225-1

Op hoge prestaties geïnspireerd interieur met authentieke premium materialen

De 2021 Ram TRX combineert volledig nieuwe functies, technologie en authentieke premium materialen met extreme prestaties, toonaangevende kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Het interieurontwerpteam koos voor eersteklas texturen, kleuren en materialen, waaronder beschikbare met de hand omwikkelde lederen instrumentenpanelen voor onverwachte luxe overal.

Vraag een Gratis Testdrive Aan!

Ons professionele team helpt je op een vriendelijke manier met al je vragen als het gaat over het geven van informatie over de auto van uw keuze.

Aanvraag testrit