Citroen Ami

Citroën Ami

WALK-IN, DRIVE-OUT

in de begin jaren zestig had Citroën al eens een Ami in de aanbieding beter bekent als de 3cv, een ruime gezinswagen met een aantrekkelijk prijskaartje. Dit was mogelijk doordat het onderstel van de 2cv gebruikt werd in de productie. in het jaar 2020 hergebruikt Citroën de benaming voor een zuiver elektrische en vooral super compacte elektrische stadswagen. Volgens de Europese regelgeving is zo’n quadricycle officieel een vierwielige motorfiets (“brommobiel”) hoewel het toch tot de automobiel wordt gerekend.

Inderdaad. Zowel de voorkant als de achterkant van de Ami is identiek. Dit werd zo gedaan om het productieproces te versnellen. Ook de deuren zijn identiek waardoor het exemplaar aan bestuurderszijde opent zoals bij een Rolls Royce! De schattige/kleine klapraampjes zijn een direct eerbetoon aan de legendarische 2CV.

Met een krappe 240 centimeter in de lengte, 139 centimeter in de breedte en 152 centimeter is parkeren geen probleem en voelt de auto toch ruim. De Citroën Ami heeft plaats voor twee inzittenden. Het voorraam voelt groot aan door het totaal aan glasoppervlakte (inclusief een riant panoramadak) krijg je wel de nodige lichtinval wat het ruimtegevoel versterkt. Voor handtassen en dergelijke zijn handige haken, kleine spullen kan je kwijt in de deuren en achter de stoelen.

Het interieur is simpel en praktisch. Weinig knoppen en andere gadgets. Het raam word net als de 2cv geopend met een scharnier geplaatst op het midden van de deur. Een klein LCD display doet dienst als tellerpartij en daarnaast zijn er slechts een handvol (ruim gerekend) bedieningselementen terug te vinden. Ook aanwezig: een handige houder (inclusief USB poort) voor je smartphone die via een Bluetooth koppeling dienst doet als navigatie en multimedia. Enkel via de DAT@MI app krijg je allerhande nuttige informatie te zien zoals de actieradius, kilometerstand, onderhoudswaarschuwingen en nabijgelegen laadpunten. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Citroën Ami kom dan naar de showroom op het Keurenplein 9 in Amsterdam of bel ons op 020 4109090